Michel, in 1978 geboren en speelde vroeger als tiener veel buiten in de bossen bij de camping in de Brabantse Kempen.
Soldaatje spelen, hutten bouwen en van zijn vader en opa leerde hij vissen.
Op de middelbare school ging Michel op survival naar de Belgische Ardennen. Hiken met een grote rugzak, mountainbiken, rotsklimmen, abseilen, speleologie en kanovaren behoorden tot de activiteiten. De interesse in survival was gewekt en van zijn ouders kreeg Michel het “Commando survival handboek” van Hugh Mc Manners. Dit boek ging over het overleven in de vrije natuur, en in veel mindere mate over de activiteiten die de meeste mensen in die tijd onder survival verstonden.
Na de middelbare school verzamelde Michel de eerste survival en kampeeruitrusting bij elkaar, hij leerde zichzelf allerlei survivaltechnieken aan.
Via een collega kwam hij terecht bij een actieve scoutinggroep die iedere 6 weken wel een weekend in de bossen hadden. In het bos waren geen faciliteiten zoals stromend water en toiletten aanwezig. Bij de scouting kreeg Michel het pionieren onder de knie en volgde enkele cursussen zoals het leidinggeven en het organiseren van kamp en bivak.
Op een gegeven moment was het leidinggeven aan de scouting niet meer uitdagend genoeg voor Michel, waarna hij samen met survivalmaat Eddy op pad ging naar de Belgische Ardennen, tijdens deze tocht kampeerden we in het wild.
Eddy fotografeerde de skills die wij beoefenden en ik maakte hier dan een fotoverslag voor mijn website woodcraftsurvival.com van.
Via mijn contact bij de scouting kon ik nog steeds het bosperceel huren, in 2007 organiseerde ik voor het eerst een survivalweekend. Nu bijna 15 jaar later doet hij dit nog steeds met veel plezier.
Wekelijks is Michel wel ergens in een bosperceel te vinden om te Hiken, kanoën, bushcraften of gewoon om van de natuur genietend sporen te volgen van dieren.
De afgelopen jaren heeft Michel zijn kennis vergroot door een aantal cursussen te volgen zoals kruidengeneeskunde, ecologie en het herkennen en volgen van diersporen.
Het lesgeven zit Michel in zijn bloed en hij geeft daarom met enige regelmaat een workshop op scholen of aan scoutinggroepen. In 2021 heeft hij het Woodcraftsurvival handboek geschreven. Met duidelijke tekst en foto’s kan één ieder de getoonde vaardigheden zichzelf eigen maken.
Op deze website lees je de avonturen die Michel als bushcrafter beleeft.
Wil je een training of cursus volgen kijk dan op www.woodcraftsurvival.com
(c) 2007-2024 De laatste woudloper