Een goede strik maken

De basis van veel vallen begint bij het maken van een goede strik. Een goede strik kan gemaakt zijn van touw, natuurlijke materialen of van metaaldraad. De strik die we hier maken wordt ook wel trekstrik genoemd, deze strik zal het dier doden door verwurging. Hieronder laten we u zien hoe je met behulp van een stuk metaaldraad een goede strik kunt maken, je hebt hiervoor een stuk metaaldraad nodig van ten minste 80cm.

  
Let op!!! in veel landen waaronder Nederland is het verboden om zonder een vergunning op dieren die in het wild leven te jagen, doet u dit toch dan loopt u het risico op een fikse boete of een gevangenisstraf. De getoonde technieken mag u dan ook alleen gebruiken als u zich in een levensbedreigende situatie bevindt. Delaatstewoudloper.nl kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor verkeerde of onkundige handelingen.
Stap 1

Maak aan één uiteinde van het stuk ijzerdraad een lus, dit gaat het eenvoudigst door het ijzerdraad om een stokje heen te slaan.

Stap 2

Houd met de duim en wijsvinger het ijzerdraad dat voor het zojuist gevormde lusje zit op zijn plek, vervolgens draai je het stokje met je andere hand verschillende malen rond zodat het lusje stevig sluit.

Stap 3

Hier zie je duidelijk dat het lusje stevig in het ijzerdraad gevlochten is.

Stap 4

Om het lusje te gebruiken dien je het stokje door te breken. Maak nu ook aan het andere uiteinde van het stuk ijzerdraad een zelfde soort lusje

Stap 5

Vervolgens haal je het ene lusje van het stuk ijzerdraad door de andere, zodat een vele grotere lus ontstaat.

Stap 6

Deze grote lus is te gebruiken als strik.

(c) 2022 Delaatstewoudloper.nl