Onderkomens maken met een poncho of een tarp
Hieronder vind je een aantal onderkomens die je met behulp van een poncho, een tarp of een stuk zeil kunt maken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden maar dit zijn de meest voorkomende vormen.
Hangmat

Een hangmat is licht en beschermt je tegen kruipende dieren. Ideaal voor de jungle, vooral in combinatie met een basha (stuk zeil) en een klamboe (muskietennet). Een hangmat is redelijk comfortabel als je hem goed ophangt. Hang de hangmat zo strak mogelijk op okselhoogte. Breng de basha of poncho aan boven de hangmat. Kruip nu voorzichtig in je hangmat, deze zal een flink stuk doorzakken als je erin kruipt.

Stuk zeil

Bind een stevige tak met een diagonaalsjorring aan een boom vast. Leg een stuk zeil of plastic in de lengte over de tak. Span het zeil naar de grond toe, gebruik hiervoor haringen of maak haringen zelf van takken. Zorg ervoor dat de opening niet in de wind staat.

Poncho

Als je een Poncho hebt kun je daar gemakkelijk een onderkomen mee maken. Bind de muts dicht met een stukje touw. Maak aan alle vier de hoeken van de poncho een stuk touw. Span een touw op heuphoogte tussen twee bomen. Dit vormt de nok van je onderkomen. Leg de poncho in de lengte over het touw en span de vier hoeken zodat je een afdak krijgt zoals op de foto hierlangs.

Als je een stuk zeil, een poncho of een tarp bij je hebt dan kun je veel verschillende soorten onderkomens maken. Hiernaast staan enkele voorbeelden.

(c) 2022 Delaatstewoudloper.nl