Regenwater opvangen
Als je in een survivalsituatie verkeerd is het van groot belang om schoon drinkwater tot je beschikking te hebben. Omdat je je niet altijd in de buurt van rivieren of beken bevindt moet je vaak andere alternatieven vinden om aan drinkwater te komen.

Op de meeste plaatsen op aarde regent het regelmatig, dit regenwater kun je opvangen het is vaak al schoon genoeg om zonder verdere behandeling te drinken
.
Om regenwater op te vangen heb je een poncho, een flink stuk plastic of iets anders nodig wat waterdicht is.

Graaf een kuil in de grond en leg het plastic in de kuil en zorg ervoor dat het plastic een stuk over de rand van de kuil heen valt zodat je het plastic kunt verankeren met zand, stenen of boomstammen.

Let hierbij op dat het plastic niet gespannen zit over de kuil, dit omdat je anders het risico loopt dat het plastic scheurt door het gewicht van het regenwater. Als het regent zal er zich water in de kuil ophopen. Stopt het met regenen dek dan het opgevangen water af met een stuk zeil zodat er geen ongedierte in het water terecht komt, tevens voorkomt dit dat het regenwater weer verdampt.
Je kunt natuurlijk ook een drinkbeker of een pannetje onder de punt van je tarp zetten om het regenwater in op te vangen.
Hoewel de bovenste twee methodes de voorkeur bieden, heb je in een survivalsituatie niet altijd de juiste materialen om er regenwater mee op te kunnen vangen.

In zo'n geval kun je dan regenwater drinken dat zich heeft verzameld in een kuil of een holte, let er wel op dat er geen uitwerpselen of dode dieren in de plas water liggen.

Het nadeel van deze methode is dat er virussen en bacteriën in het water kunnen komen, de kans neemt vooral toe naarmate het water langer in de kuil blijft staan.

(c) 2022 Delaatstewoudloper.nl